Advanced search
Registered users
Username:

Password:

Log me on automatically next visit?

» Forgot password
» Registration
Random image

acvariu incepator
acvariu incepator
Comments: 0
stiksa


Anunturi cu si despre animale

Previous image:
Aspirator substrat  
 Next image:
preaplin (overflow)

Schimb la picatura
Schimb la picatura


            

Schimb la picatura
Description: 1. Sistemul de filtrare
Este format din 2 sticle care contin vata de perlon + nisip pentru filtrare mecanica (F1) si carbune activ (F2) pentru filtrare chimica - clor, metale grele, etc.

2. Sistemul de suprapresiune
Nivelul apei in sistemul de suprapresiune va fi deasupra nivelului apei in acvariu. In cazul in care presiunea in furtunul ce duce apa spre acvariu creste, apa va umple recipientul S1 si se va scurge prin S2 in canal. Asta se intampla cand presiunea din conducta de apa rece creste prea tare, cand furtunul de alimentare acvariu se infunda sau cand intra in functiune sistemul de siguranta. Din robinetul mic (R2) se va regla debitul maxim admis, iar cel mare (R1) se va regla astfel incat nivelul din sistemul de suprapresiune sa fie constant.

4. Sistemul de "prea plin" (overflow)
Nivelul apei in acvariu este dictat de inaltimea la care intra furtunul in recipientul S3.

5. Sistemul pt masurarea debitului
Functioneaza in felul urmator: recipientul S4 se umple pana in momentul in care suprafata apei ajunge in locul unde intra furtunul de iesire din sticla. In acest moment va incepe golirea recipientului pana cand furtunul de iesire se goleste. Nivelul apei va urca din nou, repetandu-se pasul anterior. Prin masurarea timpului de umplere se afla valoarea debitului.

3. Sistemul de siguranta
Este folosit in cazul in care returul se infunda. Cand suprafata apei in acvariu creste si magnetul ajunge in dreptul contactului reed, acesta va inchide circuitul si va actiona electrovalva care va opri admisia apei in acvariu. Drept rezultat apa va curge prin sistemul de suprapresiune, evitandu-se inundarea camerei.
Un robinet cu flotor asemanator celui folosit in bazinele pt WC poate inlocui aceasta functie, dar este mult prea mare si inestetic.
Totusi se poate folosi si un al doilea sistem de preaplin care sa intre in functiune cand apa depaseste nivelul de siguranta. Si care sa scoata apa printr-un alt furtun de retur. Daca vreti sa blocati alimentarea cu apa in acvariu pentru a nu folosi 2 furtune de retur, se poate pune un robinet-flotor montat invers, astfel incat sa opreasca apa atunci cand se atarna o greutate de tija flotorului. Acea greutate va fi o sticla de plastic care se va umple atunci cand intra in functiune acest al doilea sistem de supraplin. Din sticla aerul va iesi printr-un furtun montat in sus, astfel incat sa depaseasca nivelul apei in acvariu.

Furtunul de umplere acvarii va avea un diametru interior de 4mm, iar cel de retur de 5mm. De retinut ca printr-un furtun de 3,5mm se pot scurge din acvariu maxim 400l pe zi.


Mai multe detalii despre schimbul apei la picatura - pe forum; link:
http://www.acvarist.ro/forum/viewtopic.php?t=2318&start=60
Keywords: schimbul, apei, la, picatura, overflow, drip, changing, automatic, water, change
Date: 24.01.2007 20:55
Hits: 9224
Downloads: 0
Rating: 5.00 (1 Vote(s))
File size: 38.1 KB
Added by: Sorin

Author: Comment:
There are no comments for this imagePrevious image:
Aspirator substrat  
 Next image:
preaplin (overflow)

 

RSS Feed: Schimb la picatura (Comments)

Copyright© 2005-2014 Acvaristica - Pesti de acvariu - Powered by Laurentiu Craciunas. All rights reserved!

4homepages.de and Bali Web Design